Från Stall till Gårdshotell – Del 1

Under hösten har vi startat upp ett nytt projekt tillsammans med Allé på Österlen. Allé på Österlen ska bygga om ett stall till Gårdshotell. THAGE Byggservice Öst har fått äran att utföra projektet. Det blir en spännande byggprocess där det gamla stallet på gården kommer att genomgå en totalförvandling!

 

Eva Thuresson, krögare på Allé på Österlen, berättar lite om tankarna bakom det nya Gårdshotellet:

– Idag har vi en verksamhet som baseras på fester, högtider, förbeställda sällskap, lite konferenser, matlagningskvällar, catering, butik och matcafé. Vi har svårt att få ett jämnt flöde i företaget idag och därför växte det fram en idé som kommer att skapa en helhet för vår verksamhet – Vi vill erbjuda övernattning på plats!

– Vi kommer att investera i ett Gårdshotell med 7 rum, vilket innebär att vi kan jobba mycket mot att gästerna äter och bor här – t.ex. vandringspaket, konferenser, bröllop, samt helgvistelser under de högtider som vi har öppet (jul, påsk och maj).

– Vi har redan en yta som kan användas till frukostmatsal och incheckningsdisken kommer att vara i butiken. Vårt mål är att ha generösare öppettider för restaurangen när vi har öppnat Gårdshotellet.

– Det blir inte mindre besökare på Österlen och detta utvecklingsprojekt ligger rätt i tiden för Allé just nu, avslutar Eva.

 

I slutet av oktober påbörjades entreprenaden och spaden sattes i jorden!

Första steget var markarbete, vilket utfördes av Anderssons Åkeri och Entreprenad i Ravlunda AB. G Sjögrens VVS AB var med och drog in kulvertar för värme och vatten. THAGEs egen håltagningsavdelning har också varit delaktiga för att göra det möjligt att dra avloppsrör och andra installationer från Allés befintliga pannrum ut till Gårdshotellet.

Vi har varit och fotograferat stallet innan projektet påbörjades samt när markarbetet pågick (se bilderna nedan). Nästa gång vi uppdaterar från projektet kommer THAGE Byggservice att vara på plats och i full gång, missa inte det!

 

Det ursprungliga stallet:

 

Bilder från markarbetet: